Vrij zijn

De vakanties zijn weer begonnen. Het is rustig in de straat. De buurt straalt vertraging uit. Er is geen moeten, geen plicht, geen dwang, alles mag! Vrije tijd is niet verbonden aan de klok en daarom word je als mens een paar weken lang met rust gelaten. Ik vraag me sowieso vaak af of het aardse leven enkel uit werk bestaat. ¬†Als kind word je getoetst, hoe goed je bent…of hoe slecht. Je moet als mens mee in de visie van economisch gewin. Maar, hoe is het mogelijk, enkele weken in het jaar krijgen we vrij… VRIJ… Dan mogen we doen wat we eigenlijk altijd graag zouden willen doen. Op vakantie gaan, luieren, wandelen, retraite… noem maar op, wat je het liefst in je leven op aarde zou willen bewerkstelligen. Met aandacht en in stilte de dag aangaan.

Wat zou jij het liefste doen, wanneer je niet zou hoeven werken?
Stel dat je geen loon meer zou krijgen en dat je het voor niets zou moeten doen, zou je dan nog steeds gaan werken? Stel dat je de jackpot van de loterij zou winnen, zou je dan nog steeds werken?

De vakantie is een moment in het nu, waar je weer in contact komt met jezelf… zou je dat niet vaker willen?

In vrij zijn vind ik de stilte

 

Comments 2

  1. 7 juli 2014

    Vrij zijn houdt inderdaad in, Sandarijn, dat gedachten zwijgen. Want het hoofd bemoeid zich er altijd mee.. in termen van zorgen, angsten, gebreken etc. en vooral als je met situaties kampt waar zorgen spelen is het wel heel moeilijk om daar altijd even krachtig in te staan. Maar alleen al de keuze maken, die jij gemaakt hebt en het bewust zijn van het hoofd.. dan komt er ooit een moment, dat je bij machte bent zelf het knopje uit te zetten en de vrijheid te ervaren. Dikke knuffle van mij, liefs, Karin

  2. 7 juli 2014

    wat zou ik gaan doen? Goeie vraag. Een ding is zeker, sinds ik mijn baan als groepsleerkracht noodgedwongen heb opgegeven, heb ik geprobeerd echt alleen dingen te doen, die ik leuk vind. Ik probeer minder hard te rennen en ook echt rust te nemen. Toch heeft mijn hoofd nooit vakantie. Ik zou een uitvinder een knop moeten laten uitvinden om aan te sluiten aan mijn hoofd. Die ik aan en uit kan zetten. Dan kan ik echt vrij zijn.

Write a comment