Twijfel

GD141205 Ik twijfel en ik twijfel
Ik twijfel en ik twijfel Gedicht Troostgeschenk

Wat is twijfel eigenlijk? Waarom twijfelt een mens zo vaak en heeft het woord ‘Impulsief’ een bijna negatieve lading? Ik ontdek bij mezelf, dat twijfel mij juist onzeker maakt en dat ik daardoor geen keuze kan maken… durf te maken. Er komen namelijk allemaal gedachten, die me vertellen wat er allemaal mis kan gaan. Twijfel komt echt niet met succes en daadkracht te voorschijn. Twijfel zorgt voor stagnatie… toch blijf ik me maar afvragen, waarom de twijfel überhaupt opkomt. Waarom ik niet probeer.. waarom ik niet de stap maak, waardoor de twijfel geen grip meer op mij heeft. Vreemd is dat.
Het rare is ook nog, dat ik behoorlijk baal en gefrustreerd raak van de twijfel. Mooie vicieuze cirkel, die alleen maar doorbroken kan worden door het toch te doen.

Doe je mee? Maak jij ook de stap? Ga jij ook proberen om een keuze te maken, waar jij gelukkig van wordt? Misschien is het niet direct de juiste keuze, maar dat weet je dan ook weer! Een keuze is altijd het proberen waard!!!

Klik hier om het gedicht op een kaart te bestellen.

Moed heb ik nodig met een flinke dosis kracht 🙂

PW74 Courage
Tiny Heart Courage – Klik op de foto om het hartje te bestellen

 

Comment 1

 1. Jordy
  26 mei 2022

  Bij twijfel kan men raad aan God vragen.

  Ik geloof in God en dit is wat ik geloof:
  Want alzo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat een iegelijk die in Hem gelooft, niet verderve, maar het eeuwige leven hebbe.
  (Johannes 3:16 SV)

  Verduidelijking:
  God houdt van mensen. Maar wij mensen hebben een probleem: we doen verkeerde dingen. Mensen die verkeerde dingen doen behoren straf te krijgen, maar God wil de mensen niet straffen, Hij wil ze juist vergeven. Daarom stuurde Hij Zijn Zoon Jezus Christus naar de wereld. Jezus Christus betaalde voor de zonden van de mensen met Zijn leven, door de straf te ondergaan die wij allemaal verdient hebben op basis van onze zonden: de doodstraf. Hij stierf aan het kruis, werd begraven en op de derde dag werd Hij opgewekt uit de dood.

  Als je je bekeert (je “omkeert”, je ongeloof in God en je zondige levenswandel achter je laat) en gelooft dat Jezus voor jouw zonden is gestorven, heb je eeuwig leven en ga je niet verloren.

Write a comment