Onze zoektocht

Op zoektocht naar een nieuwe stek.

We hebben ons ingeschreven bij vele woningcorporaties en komen erachter dat we in de rij staan voor een huis. Er zijn te weinig woningen om aan de vraag te voldoen. We zullen geduld moeten oefenen ( en dat is nèt iets wat ik niet bezit.. Het staat zelfs niet in mijn woorden boek! ) en vertrouwen mogen kweken om binnen nu en afzienbare tijd toch te kunnen verhuizen. We beperken ons niet tot één plek… als het maar in Z-O Drenthe is. We houden namelijk enorm van deze streek met z’n prachtige afwisselende natuur en rust.

Op zoektocht naar een nieuwe stek, zorgt er nu ook voor dat we met een andere blik naar onze spullen kijken. We hebben nu een huis met 171 vierkante meter ruimte. Dat is een enorme luxe en we weten, dat we dat straks niet meer zullen hebben. Als hamsteraar eerste klas, zal ik nu bepaalde zaken weg moeten doen. Een deken van vroeger, die altijd op mijn bed gelegen heeft. Potjes uit mijn ouderlijk huis. De kinderboeken, van Elles, die ze één voor één heeft verzameld. Een fototoestel dat ooit een must was, maar nu vervangen gaat worden door de smartphone. Een nieuwe blik; waar zit de overtolligheid. Spullen met een emotionele waarde…  wat doe ik ermee? Kisten vol met herinneringen aan Annemiek. Ik vermoed, als ze nog geleefd had, dat ze dan haar schouders had opgehaald en me had aangeraden er maar eens afscheid van te nemen 😉 Maar nu hangt overal een gevoel aan… Ik verwacht dat er nog wel tranen zullen stromen.. Het is goed… Soms is dat letterlijke en figuurlijke schoonmaak. Ik maak in ieder geval overal een foto van, dat neemt minder ruimte in.

Innerlijk blijft het natuurlijk ook niet rustig, want mijn hoofd wil me van alles laten geloven en wil heel graag dat we angstig worden, omdat we misschien dan wel op straat komen te staan!
Maar ons hart laat ons heel duidelijk voelen, dat dit een nieuwe stap is voor verdere ervaringen. We stromen mee en zullen zien, waar we uitkomen. De horizon verandert, het uitzicht wijzigt zich en samen zijn we er klaar voor om ervan te gaan genieten!

Wanneer jullie een huurhuis tegenkomen, dat nog vrij staat of vrij komt, laat het ons weten!

Engel van beslissingen en nieuwe oriëntatie

Write a comment