Uit de kast en vol in het leven

De kast

Ik sprong uit de kast of eigenlijk schopte ik de deur open en danste naar buiten. De buitenwereld was prachtig. De zon scheen, de lucht was blauw en de vogels floten hun liedjes. Ik moest eerst wennen aan het felle licht. Knipperde een paar keer met mijn ogen en keek nog een keertje achterom, daar stond mijn veilige kast met een openstaande deur. Ik tuurde nog een keer naar binnen en zag tot mijn grote schrik, dat de muren grijs van kleur waren en het licht er niet kon schijnen. Eén enkel klein raampje bezat het. Ik fronste mijn wenkbrauwen en trok mijn schouders op. Had ik daar zoveel jaren in gezeten? Waarom? Wat was er aantrekkelijk in dat donkere hokje?

Ik stapte dapper verder. Niets was meer zoals het was. Mijn veilige plekje had ik achter me gelaten. Mijn automatisch piloot werkte niet meer. De richting was nog niet bekend en zou dat ook nooit meer worden.
Ik werd voor de buitenwereld een vrouw die op latere leeftijd ‘uit de kast’ is gekomen. “Je weet wel.. ;)”

Maar al wandelend over mijn prachtige weg, merkte ik dat er zich heel veel mensen in kasten bevinden. Een kast waar het veilig is en vertrouwd. Een hokje met een deur en een piepklein raampje. Men kan zien dat er een buiten is, maar niet dat je er als mens ook daadwerkelijk naar toe zou kunnen. Je moet dat namelijk niet doen en al helemaal niet durven! Pas op! De buitenwereld is raar en niet bekend. Pas op, doe zoals de rest en blijf in jouw veilige situatie zitten. Doe wat er van jou wordt verwacht, dan gaat alles goed. Denk wat er vanuit jouw kast wordt beleefd en bedenk niet, dat er nog veel meer te beleven valt.

Wij blijven als mens het liefst zitten waar je zit en verroert je niet. Je houdt de adem in… maar stikt nog nèt niet!

Die kast heeft helemaal niets met je geaardheid te maken. Dit beklemmende hokje vertegenwoordigt zoveel meer… het is voor elke mens van toepassing. Oude overtuigingen, opgelegde patronen, vastzittende rolverdelingen, benauwende meningen vormen met elkaar een keurslijf waardoor je je als mens niet vrij kunt voelen en niet voor jezelf kunt kiezen.

Ik hoop dat er een tijd komt, waarin je als mens zou kunnen kiezen wat je wilt. Niet vanuit een schijndemocratie met een geselecteerd aanbod en verder niet…  Nee, kiezen vanuit complete vrijheid met eigen talenten en wijsheid.

Maar je kunt natuurlijk ook nu al een stap maken, wanneer het te benauwd wordt!
Ik kan het je van harte aanbevelen!

Breek uit de kast en voel wat er werkelijk voor je klaarligt!
Heb je ondersteuning nodig voor de bewuste stap, dan is Perpethiel de aangewezen Meester: KLIK DAN HIER

Perpethiel - De Kast
Perpethiel – De Kast

Write a comment