Hemelgroet

In onze wereld is alles, wat verklaard en bewezen kan worden, de waarheid. Wij leven naar de natuurkundige wetten en alles wat daarbuiten valt en niet te verklaren is, wordt als onzin afgedaan.
Wanneer er iemand overlijdt, dan is het dus zeker en gewis, dat deze persoon verdwenen is, omdat hij of zij niet meer gezien kan worden. Wanneer iemand sterft is dat het einde van zijn bestaan en de leegte die hij achterlaat, zal nooit meer gevuld kunnen worden. Dood is afscheid nemen. Zo denkt de wetenschap.

Toch voel ik dat, naast het zichtbare leven, zich een ander leven afspeelt. Het is voor ons mensen, over het algemeen niet waar te nemen. Het is stil, liefdevol en troostend. Het is als de wind, die je een duwtje in de rug geeft. Het is als de zon, die jouw gezicht verwarmt. Het is de ‘toevallige’ ontmoeting op een eenzame dag. Het is een vorm van begeleiding die niet te meten of in percentages is uit te drukken. Onze overledenen blijven in energie aanwezig. Vol liefde blijven ze ons terzijde staan. Gene zijde klinkt ver, heel ver bij ons vandaan, maar bevindt zich naast en om ons heen. Door onze wetenschappelijke manier van benaderen, horen en zien we alleen maar wat ons hoofd herkent. We luisteren naar diens verhalen over pijn en verdriet… over tranen en leegte. Zouden wij echter de tijd nemen om eens rustig te gaan zitten en met heel ons hart gaan luisteren, dan zou het kunnen zijn, dat wij een
fluistering zouden horen. Misschien zelfs een gloed zouden voelen, die door de liefde verwarmd wordt.

Het is niet moeilijk om open te gaan staan voor tekens van een onzichtbare wereld. Kijk eens bewuster naar een Hemelgroet. Wat zie je verschijnen. Zijn het woorden, die zomaar tegelijkertijd worden gesproken of gehoord? Zijn het veertjes die ineens voor je voeten liggen. Is het een liedje dat toevallig wordt gespeeld. Komt er een bekend geurtje aan je voorbij. Een regenboog aan de helderblauwe hemel. Knipperende lampen. Niet bewijsbaar door wie het gecreëerd is, maar wel zichtbaar als een groetje van de andere kant. Het hoofd zal hier zeker een wetenschappelijke uitleg aan willen geven, maar diep in je hart, weet je wanneer er een groetje speciaal voor jou bezorgd wordt.


Is dit herkenbaar voor iemand in je omgeving? 
Wil je iemand graag ondersteunen? Dan zijn dit producten die je wellicht kunt geven of op kunt laten sturen (zie foto’s).

Write a comment