Goudhaantje

Er was eens een gezellig stel, dat tevreden en gelukkig leefde in een huisje in de stad. Op een dag gebeurde het volgende: Terwijl ze hun zoon uitzwaaiden vonden ze een piepklein Goudhaantje op de grond. Het vogeltje zat er rustig en keek verwachtingsvol in het rond. Eén van het stel had al gauw het idee, dat het diertje vast en zeker tegen het raam gevlogen was en niet lang meer zou leven. Maar de ander van het stel was vol vertrouwen en pakte het piepkleine beestje op haar hand en nam het mee naar binnen. Ondertussen was er bezoek gekomen en samen gingen ze aan de thee. Het Goudhaantje voelde zich enorm op zijn gemak en luisterde aandachtig naar de verhalen. Zo nu en dan eiste het zijn aandacht op, maar bleef toch ontspannen op de hand zitten. Het kreeg water aangeboden uit de kraan en het smikkelde er lustig op los. Ze schudde met haar kopje en zo werd ze ook nog eventjes lekker schoon gespoeld. Het stel vond het toch wel zeer wonderbaarlijk, dat het vogeltje dus domweg bleef leven en zich eigenlijk kiplekker voelde. Na anderhalf uur, kwam het idee om eens te kijken wat een Goudhaantje als boodschap bij zich draagt. Het grote boek van Christiane Beerlandt werd erbij gehaald en daar stond het volgende:

“Het Goudhaantje spreidt zijn vleugels uit en geeft een gevoel van innerlijke vrijheid en ruimte:  “Er is wel degelijk plaats voor mij, hier op aarde!” Een gevoel van kracht en weidsheid, van bezitten of in beslag nemen van de ruimte die door het leven aan hem is toebedeeld. En hij luistert naar dit gevoel, hij verbreedt zich en plant zich op de aarde zoals dit hoort.  Leven van binnenuit, vanuit je inhoud, vanuit je hart, vanuit je werkelijke schoonheidskern. Krimp je niet in, maar open je naar alle kanten. Tracht niet te voldoen aan, maar open al je kanalen en leef. Jouw levensruimte!!
Goudhaantje verfrist zich aan het koele water en laat het zuivere bronwater stromen. Het staat voor reiniging in zijn puurste vorm. Het zuivert je, brengt je verder; Je hoeft alleen maar toe te staan dat het leven in jou zulk een zuivering toepast. Jouw lichaam, jouw innerlijke toestand wordt als vanzelf doorwerveld met levensenergieën die zuiverend werken, wanneer je je innerlijk maar openstelt en bereid bent grondige zuivering en dus ook transformatie toe te staan”.

Toen deze boodschap tot het drietal doordrong was het stil. Ze keken elkaar aan en voelden zich vollopen met verbazing. Dat was precies waar ze het onder de thee over hadden gehad. Hoe ze op zoek waren om zichzelf te vinden en te ontdekken. Hoe het soms zo moeilijk was de juiste beslissingen te maken en dat het leven ook behoorlijk ingewikkeld kon zijn. Door de boodschap van het lieflijke Goudhaantje was daar een antwoord opgegeven. Het kleine vogeltje vond het nu wel genoeg geweest en spreidde zijn prachtige vleugeltjes en vloog door de kamer. Het werd tijd om weer te vertrekken. Eenmaal buiten gezet, ging het naarstig op zoek, naar kleine vliegjes en keek niet meer naar zijn gastvrouwen om, die nog wel een poosje ongelovig met elkaar bleven napraten.

Goudhaantje
Goudhaantje

Comments 4

 1. Gea
  13 oktober 2016

  Prachtig! Dat jullie dit mochten ontvangen. 😍

  1. 14 oktober 2016

   Ohh… Gea, dat vonden wij ook! Zo gaaf.. en bijzonder 🙂

 2. 13 oktober 2016

  Hallo lieve zus,

  Wat mooi dat jullie dat samen hebben mee gemaakt. Drie spirituele
  personen, samen over deze dingen des levens praten en dat zo’n mooi bewijs voor al hetgeen jullie van overtuigd zijn.
  Echt op jullie lijf geschreven en heel bijzonder.

  Liefs voor jullie,

  Marietje

  1. 14 oktober 2016

   Dank je wel, Marietje. Ieder mens krijgt continue kleine tekentjes… alleen we weten dat niet.. soms een boodschap van een diertje soms van een veertje…of in een droom 🙂

Write a comment