Een dag van nationale rouw

Vandaag is de dag, waarop Nederland de slachtoffers van de vliegtuigramp boven de Oekraïne herdenkt. We vormen een deken van aandacht om de nabestaanden ons medeleven te getuigen. Maar we zijn geschokt!. Onze wereld blijkt niet zo veilig te zijn, dan we altijd dachten. We beseffen ineens, dat het geweld waar we dagelijks via de media mee worden geconfronteerd, heel dichtbij komt. Velen zijn boos en willen dat er iets gebeurt, dat er gestraft zal worden, dat we een vuist gaan maken. Kwaad met kwaad vergelden, waar nog meer onschuldige burgers het slachtoffer zullen worden.

Weer kom ik met mijn droom. Weer wil ik mijn naïviteit uitspreken. Weer wil ik in de kracht van de liefde blijven geloven. Ik ben namelijk van mening, dat het kwaad alleen maar met liefde kan worden bestreden. Liefde, die niets verwacht, die alleen maar aandacht en zorgzaamheid zal tonen en daarbij elke mens even belangrijk vindt. Liefde is de taal, die nooit voor misverstanden zal zorgen, die nooit onschuldige slachtoffers zal maken, maar die de mensheid weer zal verbinden.

Stel je eens voor…

Als door een golf van ijskoud water

Write a comment