Voordat ik ’s morgens opsta

Ik spring ’s morgens nooit meteen uit bed. Ik mag van mezelf de tijd nemen om te ontwaken en in die ruimte overzie ik dikwijls mijn leven. Wat is mij gegeven en wat heb ik ermee gedaan en wat nog belangrijker is, wat ga ik er deze dag mee doen? Hoe langer ik denk en overweeg, hoe meer ik kan benoemen wat ik allemaal heb mogen¬†ervaren. Elke dag overnieuw komen de mooiste momenten tot mij. Een groot gevoel van dankbaarheid doorstroomt mijn wezen en op zo’n moment kan ik het bed achter mij laten. Ik heb weer een nieuwe mogelijkheid.

Ik heb elke dag weer de keuze waar ik mijn aandacht op richt. Wat is mij gegeven en hoe rijk voel ik mij hierbij. Ik heb vreugde ervaren, maar ook verdriet en deze gevoelens helpen mij mee om begrip te hebben voor mensen om me heen. Ik kan door dit weten meer beseffen wat werkelijk belangrijk is in het leven…

In de stilte van de morgen

Write a comment