Vanuit liefde leven

GD141106 Wanneer je reageert uit angst
Troostgeschenk Gedicht ‘Wanneer je reageert uit angst’ ~ Klik op de foto om het te vergroten

Wanneer het leven niet gaat zoals je het verwacht. Wanneer er verlies in je dagelijkse bestaan aanwezig is. Wanneer de dag een ware krachttoer wordt… probeer dan eens te leven vanuit de liefde. Ga niet denken over de pijn. Zit niet telkens voor jezelf te herhalen wat er fout is gegaan. Benoem niet steeds weer overnieuw hoe geweldig het ooit eens was en wat er nu niet meer is. Let niet steeds op wat een ander doet of niet doet.

Ga met aandacht naar de stilte, de liefde, het vertrouwen en vind de kracht terug in jezelf. Daar word je gedragen en daar vind je de waarheid. Daar bestaat geen angst… geen woede… geen twijfel…

Probeer het eens een keertje… misschien lukt het eerst maar een piepklein moment, misschien nog minder… maar probeer eens dat denken stil te zetten en je hart te laten spreken…

 

 

Comments 4

 1. Willy
  6 november 2014

  Karin wat weer veel moois en waardevolle woorden deze week!
  Dankjewel!

  X

  1. 7 november 2014

   Graag gedaan, Willy! Dank jou voor jouw lieve reactie ♥

 2. sonja Leijen Rustenburg
  6 november 2014

  Lieve Karin,
  Ik lees (bijna) elke dag je gedichten; deze spreekt me bijzonder aan. Na het overlijden van Simon, nu zelf kanker.Na prognose vorig jaar van hooguit misschien een jaar.Met vallen en opstaan nu een jaar verder, de medicijnen slaan nog goed aan.Ik pak de momentjes, tussen tranen weer een lachbui krijgen,bijzonder!! Met Nicole, mijn gehandicapte dochter, gaat het weer redelijk, weer een lichtpuntje. Natuurlijk regeert de angst maar samen met lieve mensen en psychotherapeute moet het lukken….

  1. 6 november 2014

   Een stevige krachtknuffel van mij, Sonja. Ik kan me voorstellen dat angst niet uit te sluiten is, maar ik lees zoveel liefde in jouw woorden. Toppertje!!
   Heel veel liefs, Karin

Write a comment