Supporter

Hoe vaak heb ik mezelf afgevraagd, waar ik nu echt goed in ben en telkens bleef het stil. Een antwoord op deze vraag kwam er namelijk niet, alleen maar opmerkingen met allemaal dezelfde strekking. Ze deelden mij mee, dat ik eigenlijk alleen maar ergens niet goed in ben. Het is vermoedelijk ontstaan bij een toelatingstest van de ALO.. ooit jaren geleden. Daar is één keer gezegd:”Je hebt geen vak, waar jij in uitblinkt! Je hebt overal voldoende op, maar geen echt talent”.  Deze zin is op mijn harde schijf gaan zitten en het heeft zich behoorlijk groot gemaakt en zoals innerlijke stemmetjes vaak doen, de toonzetting veranderd. Het commentaar dat op dit moment opspeelt is tot volgende zin uitgegroeid:” Je kunt niets!”.

Innerlijke overtuigingen blijven daar voor eeuwig zitten en vinden het geweldig dat ze zoveel macht hebben. Mocht je als persoon denken, je ervan te kunnen verlossen, dan speelt het op met angst en twijfel en machteloosheid.. zodat je al heel gauw weer op het vertrouwde pad terug stapt en niet doet wat je eigenlijk graag zou willen. Je gaat niet solo zingen, je gaat niet op toneel, je spreekt niet in het openbaar en je onderneemt al helemaal geen grote reis, waar je al zo lang van droomt.

Maar als je nu beseft dat dit stemmetje er is en hoe het werkt en in elkaar zit, dan zou het kunnen zijn dat je langzaam maar zeker zijn macht afneemt en dat je in jezelf steeds meer power en kracht ontdekt.. waardoor uiteindelijk ( en dat gaat niet snel).. jij als ware ik tevoorschijn kunt komen.

Om dit te onthouden, dat jij je ware zelf wilt ontdekken, kun je het buideltje “Geloof in jezelf”  bij je dragen. Elke keer wanneer je twijfelt.. wanneer je je weer machteloos voelt… wanneer je bang wordt… neem dan het buideltje in je handen.. en spreek dan krachtig: “Ik geloof in mezelf en ik zal bereiken wat ik voor ogen heb!” 

Vanaf vandaag ben ik supporter

Comments 2

  1. 2 september 2013

    Haha zusje.. Iedereen heeft talenten.. Maar omdat ze van jezelf zijn, heb je ze altijd al gehad en vallen ze niet meer op.. maar ik vind jouw soep altijd overheerlijk! Ik vind jouw liefde voor dieren heel bijzonder en de interesse voor veel mensen!! Dus misschien .. denk nog maar eens een tijdje na.. Ga je mee op zoektocht? Leuk en gezellig 🙂

  2. 2 september 2013

    Go Karin, Jij geen talenten? Dit heb ik nooit geweten. Ik ben dus niet de enigste die altijd het gevoel heeft niets goed te kunnen. Terwijl jij zoveel talent hebt , dat is wel gebleken, want je kunt zo goed schrijven, zowel gedichten als ook blogs. Petra kan zo prachtig tekenen, schilderen en alles wat daar nog meer mee heeft uit te staan en Lida kan alles naaien wat ze ziet en is ook zo creatief. Dat alles kan ik niet. Hoe kan ik op mijn leeftijd nu nog van mijn minderwaardigheidscomplex af komen, ik heb me er eigenlijk al bij neer gelegd. En dat terwijl er eigenlijk niemand tegen mij gezegd heeft dat ik nergens talent voor had. Maar er zijn nu eenmaal mensen die er niet zo goed uitzien en niet zo talentvol zijn. Daar behoor ik denk toe. Of zou mij zo’n buideltje nog kunnen helpen. Ik weet het niet.
    Toch bedankt voor dit verhaal, het geeft me weer iets om over na te denken.

    Liefs Marietje.

Write a comment