Rouw is een eenzaam pad

Glazen traan met hart Kaarshouder TroostgeschenkRouw is een eenzaam pad, dat ik alleen moest gaan. Ook al was er een liefdevolle omgeving en veel medeleven. Mijn stappen maakte ik zelf, zoals ik ook de stappen terugzette, wanneer ik niet kon of wilde.
Ik had dan tijd nodig om op mijn manier weer contact te krijgen met waardevolle emoties en gevoelens. Ik ging op zoek in mijn binnenwereld, waar ik nog tranen verborgen had, waar nog boosheid of een schuldgevoel zat.

Wat mij dan hielp om daar te komen, was een meditatie of ‘dagdroom’. Ik daalde dan af, naar een wereld waar ik ‘thuis’ kwam.

“Wanneer het leven koud is en de duisternis oneindig. Wanneer de leegte, leeg blijft en de zon geen licht meer geeft. Wanneer de kracht ontbreekt en je even niet zo sterk wilt zijn, dan is er een plek waar de stilte je verwelkomt en uitnodigt om stil te staan. Je mag zijn wie je bent, er is geen oordeel. Voel je thuis en laat je verdriet er zijn. Jouw tranen mag je laten gaan, jouw woede en machteloosheid mogen eruit. Jouw schouders mogen zakken. Geef je maar over aan de ruimte die jou geboden wordt.

Klim op de vogel met z’n krachtige vleugels. Vlieg voorbij alle treurnis, het komt en het gaat.
Voel je bevrijd, verlicht en verlost, van de oneindige last die jou zo dikwijls bezwaard.
Spreid dan je armen en laat de lucht langs je stromen. Schreeuw luidkeels de woede vanuit ingehouden pijn.
Kijk vanaf de hoogte naar de wereld beneden, voel je gereinigd en eindelijk vrij.
Op vleugels gedragen TroostgeschenkHier is de plaats waar jij thuis hoort te komen, waar jij mag rusten in de zachtheid van de wind
Je wordt er gedragen en liefdevol herkend met zaligmakende koestering.
De vogel zweeft en daalt neer vanuit de hoogte, je landt en wandelt naar een fontein van kleur.
Je wordt omringd door betoverende struiken en bloemen en vlinders. Het is een indrukwekkende oase van geur.
Laat je geleiden door de vrolijke bijen. Het zoemen verstilt het verdriet dat je draagt.
Ze vliegen met wijsheid en geven vol liefde, het antwoord op elke voorzichtige vraag.
Je mag blijven kijken en ruiken en dromen. De tuin is prachtig, een wonder op zich.
In deze omgeving wordt langzaam herboren, de kracht van de warmte, de waarde van licht.

Dompel onder, laat je drijven, omringen en vullen. Ontvang wat jij op dit moment nodig hebt.
Ik breng je terug met hervonden vertrouwen, voor de toekomst die voor jou is weggelegd.”

Ik hoop dat jij hier ook kracht uit zult putten.

 

Is dit herkenbaar voor iemand in je omgeving? Wil je iemand graag ondersteunen? Dan zijn dit geschenkjes die je wellicht kunt geven. (zie foto’s)

            

Write a comment