Nooit alleen

Ik weet niet hoe het met jullie gesteld is, maar vroeger zei ik elke avond braaf mijn slaap gebedje op: Als ik ’s avonds slapen ga, volgen mij veertien engeltjes na: Twee aan mijn hoofdeind, twee aan mijn voeteneind etc. Op een gegeven moment, nadat bleek dat Sinterklaas niet bestond. Er geen paashaas te vinden was, elfjes in sprookjesboeken leven,  zijn de engelen ook bij de fabels terecht gekomen…Je kunt ze niet zien, dus zullen ze er blijkbaar ook niet wezen.

Jaren, vele jaren later, kwamen wij weer steeds meer in contact met engelen. Ten eerste natuurlijk door Annemiek, waar ik dikwijls tekentjes van krijg. En we komen in contact met allerlei leveranciers die engelen verkopen.. Van deze engelenartikelen vernemen we de mooiste verhalen, waardoor we er niet meer omheen kunnen, engelen zijn er wel degelijk. Deze engelen zitten op ons te wachten. Ze willen ons helpen met onze taak, maar als we niet vragen, kunnen ze niet beginnen. Ze mogen namelijk niet uit zichzelf voor ons aan het werk gaan.

Vraag als je hulp nodig hebt. Vraag als je verbetering wilt of troost. Vraag en vertrouw erop dat de engelen aan het werk gaan. Misschien niet zoals je verwacht, maar op een speciale manier zodat jij jouw unieke weg zult gaan bewandelen.

Ik kom in mijn leven op een punt

Write a comment