Negativiteit

GD141105 Ik vraag me zo dikwijls afWanneer ik om me heen kijk, wanneer ik in gesprek ben, wanneer ik op straat loop en ga zo maar door, telkens kom ik negativiteit tegen. De krant wordt gevuld met geweld. De tv toont dikwijls agressief gedrag. We smullen van roddels en leedvermaak en we worden allemaal steeds assertiever.

Ik vraag me af, waar we de afslag hebben genomen, die ons wegleidde van verdraagzaamheid en liefde, respect en begrip. Het lijkt erop, dat we vooral hetgeen wat ons ongelukkig maakt tot ons nemen. Ruzies worden niet bijgelegd, geweld staat in het middelpunt van onze belangstelling en het liefst klagen we over alles wat er om ons heen gebeurt. Daarbij wijzende op de ander.

Wanneer slaan we het stuur weer om…? Wanneer besluiten we dat het genoeg is…? Wanneer steken we eindelijk eens de hand in eigen boezem en maken de stap terug…?
Terug naar het pad van samen… terug naar tevredenheid en geluk…?!

Klik hier om het gedicht te bestellen op een kaart om het naar iemand toe te sturen.

Misschien kun je een hart bij je dragen, ten teken van de weg naar de liefde. Liefde overwint alles. Liefde toont de andere wang. Liefde is vergeving en liefde kent geen angst. Liefde biedt vertrouwen en laat je zien, dat de ander in liefde met je verbonden is.

1887p
Sleutelhanger hart – Klik op de foto voor meer informatie en om het te bestellen

 

 

Write a comment