Moederdag

”Vier jij nog wel Moederdag?”, werd mij ooit eens gevraagd. In eerste instantie heb ik volmondig ‘Ja’ gezegd, want ik voel me moeder en ik ben ook nog steeds een moeder van twee kinderen. Ik heb het leven geschonken aan een prachtig meisje, dat helaas maar 9 jaar oud mocht worden en ook aan een schitterende zoon, die nog altijd onder mijn vleugels verkeerd…Ook al is het ondertussen een grote verstandige vent!
Maar in de loop van de jaren, voel ik hier steeds meer verwarring over. Wat is eigenlijk Moederdag. Wie heeft het bedacht, dat een moeder in het zonnetje gezet moet worden. Hoe is het mogelijk dat we massaal achter dit gebeuren aansjokken.
Vind je het niet vreemd, dat Moederdag ingesteld is? Eén dag per jaar, overstelpen wij deze belangrijke vrouw met cadeautjes, parfum, een bos rozen of misschien een mooie hanger en dan is het voor de rest van het jaar weer klaar. Dit geldt natuurlijk ook voor Vaderdag en al die andere ‘super’dagen.
Dit is toch pure commercie. Er staat hier maar 1 ding in de picture en dat is de verkoop, goed voor de economie. Kinderen maken hun eigen knutselwerkje, dat is leuk en spannend, maar de rest? Ik raak het spoor een beetje bijster.
Ik vier nog Moederdag… zeker weten, maar ik hoef geen cadeautjes. Ik wil een warme knuffel en een dikke zoen op beide wangen.

Ik weet dat dit schrijven niet al te ‘slim’ is voor iemand die een webwinkel runt en ook nog “Moederdag geschenkjes” aanbiedt, maar toch is dat wel hoe ik erover denk. Als ik dan toch een verrassinkje zou willen ontvangen, dan een piepklein geschenkje, waar vooral uit blijkt… dat er een warme band bestaat tussen meerdere mensen… en die kun je misschien toch vinden op onze site…

http://www.troostgeschenk.nl/nieuw-speciaal/moederdag

 

PT118
Mom I love you

 

 

Comment 1

  1. 12 april 2016

    Karin, it heb je heel mooi en heel vestandig geschreven en ik ben het helemaal met je eens.
    Toch nog even uitkijken naar moederdag en tevens even aan onze eigen moeder denken.

    Liefs, Marietje

Write a comment