Moed

Ik heb al vaker verteld over angst. Angst is een zeer slechte raadgever, toch komt deze gedachte enorm vaak weer boven. Ons hele leven staat eigenlijk in het teken van angst. Kijk maar eens een avond naar de tv. In de reclame blokken wordt er een verzekering aangeboden, die alles zal dekken, welke gevaren er ook maar op de loer liggen. Kijk naar het journaal. Over het algemeen word ik niet blij van het nieuws. Gisteravond werden we weer opgeschrikt door een bericht over een neergeschoten vliegtuig. Waar gaat het in de wereld naar toe. Angst. Gevaar. Oorlog. Gebrek. Verlies. Dood.

Toch wil ik me niet laten leiden door angst voor een gevaar, dat misschien nooit zal komen en dat me in z’n greep houdt. Angst voor een weg, die nog niet duidelijk is. Durf ik? Kan ik? Zal ik? Heb ik voldoende moed om dit pad te gaan?  Vaak is het op een moment waarop je besluit te gaan, een moment dat je niet meer anders kunt en dan maak je de stap.

Het blijkt maar één stap te zijn, die nodig was om je moed te vinden en als die moed weer ontdekt wordt en aangeboord, merk je dat moed je ook naar hernieuwd vertrouwen en voorspoed leidt.

Ik dans mijn dans

Write a comment