Mijn eigen salade

De laatste tijd kom ik vaak mensen tegen die druk doende zijn met een nieuwe studie, met een cursus of opleiding. Daarbij worden vele boeken genoemd die ik ondertussen toch wel een keertje gelezen moet hebben. Op internet en in de media word ik overspoeld door aanbiedingen en trends. Wat kan ik hier nou mee. Is het de bedoeling dat ik dit klakkeloos tot me neem en me ook ga richten op een HBO opleiding of een spirituele yoga reis?  Er is zoveel mogelijk. Plotsklaps kwam bij mij een beeld omhoog, dat leek op een grote kom sla en daar om heen stonden allerlei soorten ingrediënten die ik toe kon voegen. De tafel stond tot de rand toe vol en aan mij de keuze om daar een overheerlijke salade van te maken.
Ik kijk .. kijk ..en uiteindelijk kies ik voor tomaatjes. Ik weet dat ik dat lekker vind. Ik zoek verder tussen diverse potjes en flesjes en mijn oog valt op olijfolie extra virgine… Met een groots gebaar vermeng ik deze olie met mijn salade. Natuurlijk doe ik hier peper en zout bij. Dan pak ik een potje van de tafel en van het etiket word ik niet wijzer. Met grote letters staat er op geschreven, moet aanwezig zijn in elke salade!! Ik open het dekseltje en snuffel er aan. Heel voorzichtig laat ik een druppeltje op mijn vinger vallen en ik proef. Met een opgetrokken neus draai ik me om voor een grote slok water om deze smaak weer snel kwijt te raken.  Is het ook niet zo met het grote overdadige aanbod wat wij elke dag voorgeschoteld krijgen?
Neem niet domweg aan wat er gezegd en geadviseerd wordt. Proef voorzichtig eerst eens of jij dat ook vindt. En pas wanneer je het echt lekker vindt, voeg het dan toe aan jouw salade.
Soms kan het zelfs zo zijn, dat je die salade ook ooit eens niet meer de lekkerste vindt en dan pas ga je op zoek naar nieuwe ingrediënten.

Write a comment