Kleine Ster

Kleine Ster hing vrolijk in de groene Kerstboom en genoot met volle teugen van de prachtige plaats die hij in had mogen nemen. Maar zoals altijd wilde Kleine Ster weer leren en wilde hij begrijpen wat alles om hem heen betekende. Hij tuurde eens links en een keertje naar rechts en daar ontdekte hij een geweldig mooie kerstbal, glanzend en glimmend en toen hij goed keek, kon hij zijn eigen spiegelbeeld erin herkennen. Kleine Ster begroette de kerstbal en het duurde maar even, dat hij de moed verzameld had om de kerstbal zijn brandende vraag te stellen: “Zeg kerstbal, waarom hang jij in de boom?” De kerstbal keek verbaasd, maar gaf toch na enige aarzeling antwoord: “Ik hang hier omdat ik een rode appel voor moet stellen, een appel, rood en gezond, staat voor troost en heling en vooral voor moederlijke liefde. Ik hang hier om de mensen er aan te herinneren dat elke mens liefde nodig heeft. Door liefde te geven en te delen, zorgen we voor troost en genezing in onze omgeving”. Met dit antwoord was Kleine Ster heel tevreden. Hij voelde zich trots, dat hij dichtbij deze belangrijke kerstbal mocht hangen.

Het duurde echter niet lang of de kleine ster ontdekte een lange zilverkleurige slinger. Het begon ergens onder aan de stam en waar het eindigde kon Kleine Ster niet eens ontdekken. Wel wist hij dat het een enorme lengte had. Met enige moeite kwam Kleine Ster in contact met de slinger en ook aan hem stelde hij een vraag: “Hallo, mooie zilveren slinger waarom hang jij hier in deze boom?” De slinger antwoordde met treurige stem: “Ik hang hier, omdat ik de pijn van het verlies van de mensen symboliseer. De mensen kunnen op deze manier hun verdriet zichtbaar maken en het zo een plaatsje geven.”  Dat vond Kleine Ster heel speciaal. Hij werd wel steeds nieuwsgieriger, want alles had dus betekenis en dat wilde hij graag achterhalen. Wiebelend en draaiend ging Kleine Ster op zoek naar nog meer vriendjes en vond aansluiting bij de honderden kleine lampjes, die hem altijd zo aangenaam gezelschap hielden. De lichtjes hadden al vernomen dat Kleine Ster met iedereen kwebbelde en enorm leergierig was, dus ze waren al een beetje voorbereid toen Kleine Ster ook aan hen de vraag stelde: “En waarom hangen er zoveel lichtjes in deze boom?”  De lichtjes begonnen allemaal tegelijk uitleg te geven, dus moest er eentje aangewezen worden om het antwoord te kunnen geven. Het was het allerkleinste lichtje van allemaal: “Wij hangen met zijn allen in deze mooie groene Kerstboom om de terugkeer van het licht te vieren, zodat de natuur zijn kleur weer kan laten ontwaken en dat het donker weer zal verdwijnen. Zo hopen we dat de mensen met ontwaakte lichtbrengende harten het nieuwe jaar beginnen”.
Kleine Ster was helemaal overdonderd door alle mooie verhalen die hij te horen had gekregen en na een tijdje te hebben nagedacht vroeg hij zich af of hijzelf misschien ook een bijzondere boodschap te vertellen had. Hij kuchte net zo lang totdat iedereen met afwachtende blik naar hem opkeek en voorzichtig fluisterde hij de woorden: ”Ik ben Kleine Ster en kom vanuit de hemel neergedaald. Ik vertegenwoordig de verbinding tussen Hemel en Aarde. Ook al zie je mij niet altijd staan, toch ben ik er. Ik bestraal met liefde het pad dat elke mens mag gaan. Als Kleine Ster ben ik het vertrouwen, dat liefde en licht nooit verdwijnen!”
Even bleef het stil, maar toen nam de rode kerstbal het woord: “Welkom Kleine Ster, welkom in ons midden. We hebben liefde en vertrouwen nodig en we zijn blij, dat jij jouw waardevolle boodschap hebt doorgegeven!”

 

Een heel fijn 2015 vol licht, liefde en vertrouwen

De terugkeer van het licht

 

Write a comment