Ik zeg JA

Het leven is als het weer…onvoorspelbaar. Het leven is als een route… die soms doodloopt. Het leven is als koffiedik.. niet doorheen te kijken. Al deze uitspraken zou je bijna de lust benemen om er wat van te maken. Je zou kunnen bedenken, dat het eng is om in noodweer terecht te komen. Je zou soms angstig kunnen worden omdat je plotsklaps voor een afgrond zult komen te staan. Je zou niet vooruit willen komen omdat je niet weet wat de toekomst brengt. Ondertussen staar je naar jezelf en registreer je enkel de negatieve zaken die zo rijkelijk aanwezig zijn.  Je twijfelt aan elke dag en je durft niet meer op jezelf te vertrouwen.

Het leven is als het weer… de zon schijnt met grote regelmaat. Het leven is als een weg.. die vele kruispunten kent. Het leven is als een glas water.. helder en duidelijk.
Welke keuze ga je maken? Wat filter je uit de mogelijkheden die het leven je biedt. Ik heb in het leven dat achter me ligt, vele momenten gehad, waardoor ik nu misschien niet meer zo gelukkig zou kunnen zijn, maar toch roep en zing ik volmondig JA tegen de toekomst. Ik verheug me op elke nieuwe morgen. Vol nieuwsgierigheid kijk ik naar buiten en groet de wachtende wereld. Wat breng je mij vandaag? Ik zeg JA tegen mijn medemens. Ik zeg JA tegen mijn werk! Ik zeg JA tegen mijn leeftijd! En ik jubel JA tegen mijn LEVEN!

Write a comment