Hup Holland Hup

WK voetbal 2014 is toch wel een heel speciaal gebeuren. Ons Nederlands team werd van te voren kritisch gewogen en te licht bevonden. We hadden maar enkele sterspelers en er vielen er nog een paar af ook. Het kon niets worden!!

Nu zijn we enkele weken op weg en o wonder. We winnen!! Wat is er gebeurd?
Als onpartijdige toeschouwer, (die over het algemeen, tijdens de wedstrijd achter de bank zit, omdat ik de spanning niet zo goed verdragen kan)  zie ik een prachtige ontwikkeling ontstaan. De eenlingen hebben elkaar gevonden en ze hebben een verbinding gemaakt. Gevoelsmatig zijn er lijnen gelegd. De grote namen en de kleine nieuwkomers zijn tot een heerlijke groep samengesmolten. De rede is verdwenen, want dan hadden we de wedstrijd van gisteren absoluut verloren, maar het gevoel en het vertrouwen is ontdekt en leidde de groep naar de overwinning. Arjen stond de penalty af aan Klaas-Jan.. waar zie je dat een ‘Sterspeler” zich zo goed kent en niet zijn eigen belang voorop stelt, maar het vol aandacht overdraagt aan de net ingevallen ’tweede keuze’. Nee elk pionnetje is van groot belang.

Hoe schitterend is deze ontwikkeling.. En hoe waardevol zou het zijn, dat alle toeschouwers op deze manier verder zouden gaan. Samen verbinden en beseffen dat elke mens van groot belang is in het spel van onze aardse ‘levenswedstrijd’.

Door een groepje enthousiastellingen

 

Write a comment