Het wordt weer tijd

Zo luidde de titel van het mailtje. Het wordt weer tijd om stil te staan bij mensen met borstkanker en om je solidariteit te tonen, vertel je waar je op vakantie naar toe gaat ( Door je geboortedag eraan te verbinden). Vorig jaar had ik er al moeite mee.. het jaar daarvoor ook, maar dit jaar druk ik deze mailtjes weg. Op de een of andere manier voel ik me niet betrokken .. en eigenlijk voel ik me meteen schuldig. Voel ik dan helemaal niet met de mensen mee, die vechten tegen borstkanker?
Natuurlijk wel. Ik krijg genoeg verhalen binnen en ik vind het allemaal vreselijk, maar ik heb dan niet de neiging om met deze mailing mee te doen. Ik vind het namelijk wat goedkoop en simpel.  Zou het niet veel fijner voor de getroffenen zijn, als we eens een bezoekje zouden brengen. Zou het niet een verrassing zijn als ze nog eens een kaartje of geschenkje zouden ontvangen. Dan heb ik nòg een opmerking.. Waarom alleen voor borstkanker.. waarom niet voor iedereen die strijdt om te leven?

Aandacht kan zo goed doen en een steun in de rug betekenen…

Misschien is het een idee om een Healing Angel te sturen. Een steentje met een engel erin, die overal mee naartoe kan worden genomen. Tijdens de behandeling, het gesprek, de na controles, maar ook kan het onder het kussen liggen en troost bieden wanneer de angst te groot wordt, de berg te hoog, de nacht te donker…

Healing Angel

8706

Worry stone Healing

Een prachtige kunststof steen met daarin een engel. Niet zomaar een engeltje, maar de brenger van genezing. De engel die je bijstaat in jouw gevecht om weer gezond te worden. Is het ziekte of een groot verdriet, is het een ongeluk of word je niet begrepen, waardoor je niet met de snelheid van het leven meer meekunt, deze engel zal je begeleiden en dragen wanneer het nodig is.
Afmeting: 3,5 x 2,5 cm.

Neem de steen in je hand
Sluit je ogen en stel je voor
Dat je moedig bent en sterk
Je komt deze periode door
Voel haar vleugels en haar licht
Sta open voor haar kracht
Ontdek wat haar begeleiding
Je elke dag weer heeft gebracht

Karin

 

 

Comments 6

 1. 2 september 2013

  Lief Zussie,

  Ook nu heb je weer helemaal gelijk want natuurlijk ,moet het gelden voor ieder die,zoals je schrijft, strijd om het leven. Ik krijg regelmatig van die doorstuur mailtjes en heb het ook vaak door gestuurd, maar ik ben er ook mee gestopt, omdat het eigenlijk niks uit haalt. Ik zal ook eens proberen er meer voor een ander te zijn.
  Alweer een betere kijk op het leven, dankzij jou.

  Liefs Marie.

 2. 23 augustus 2013

  Ben het helemaal met je eens lieve Karin, ik kom net weer terug van zo’n bezoekje ik doe dit dus letterlijk wel heb zo 5 personen op moment die er echt naar uit kijken dat ik even langs kom en als het niet past stuur ik gewoon even een briefje en een paar gedichten op een van deze kreeg ik dit terug heey Leen Ik heb niet dadelijk op je briefje en gedicht geantwoord.Maar het komt er nu aan.Ik wilde je namelijk ook eens een mooi kaartje sturen, zelf gemaakt maar het is er nog niet van gekomen.Mijn bloed was niet goed waardoor ik een maand geen chemo mocht. Nu ben ik al weer bij de dokter geweest en is mijn bloed herstelt maar een maand geen chemo, ja we hadden gehoopt dat de kankercellen zo vlug nog niet terug actief zouden zijn.Maar helaas wel, dus terug chemo pillen. Ik kan er blijkbaar niet zonder leven. Een beetje teleurgesteld.
  Ik kan dus alleen maar hopen dat ik die pillen nog lang kan verdragen en dat zij nog lang hun werk gaan doen. Lieve karin je ziet ik doe er ook niet aan mee maar pas het geen dat jij voorstelt al jaren toe en hoop zo een steentje te kunnen bijdragen in deze moeilijke tijd voor hun. 2 Mensen zijn ondertussen genezen verklaart 2 helaas overleden en de andere 1 vecht nog moedig je engeltje spreekt me wel aan waar kun je deze bekomen en wat is de prijs? Lieve groetjes Blauwhartje

  1. 23 augustus 2013

   Je kunt het bij ons bestellen Leen.

   http://www.troostgeschenk.nl/shop/nl/artikelen/worry-stone-healing-genezing-gezondheid.htm

   Het kost € 8,75
   Liefs van mij

 3. Jannie
  23 augustus 2013

  Karin, ik ben het helemaal met je eens wat die doorstuurmailtjes betreft. Elk jaar weer de roze lintjes doorsturen, daarmee staan we er wel bij stil, maar wat schieten de mensen met kanker ermee op? Zeker welke nu rouleert van ‘ik ga .. dagen naar .. op vakantie’. Ook ik erger me hieraan, het slaat toch nergens op. ‘k Zal er ook vast niet aan meedoen.
  Het is net wat je zegt, mensen met kanker hebben er meer aan dat je hen steunt, op bezoek komt en met hen meeleeft.

  1. 23 augustus 2013

   Dank je wel voor je reactie Jannie ♥

   1. Jannie
    23 augustus 2013

    Fijn dat je het ‘uitspreekt’ Karin. Ben zelf zo iemand die er dan niet aan meedoet, maar er ook niet aan denk om het ergens te posten, zoals op FB bijvoorbeeld.

Write a comment