Het verlies van een huisdier

Gedenk Urn Hond TroostgeschenkHet verlies van een huisdier werd, toen ik klein was, als heel normaal beschouwd. De desbetreffende poes was er ineens niet meer. Er werden geen woorden aan vuil gemaakt en binnen korte tijd, was er weer een nieuw katje in huis. Zo ging dat… Tegenwoordig mag een viervoeter, veel meer zijn dan een dier dat latent aanwezig is in ons leven. Het dier heeft een rol, die waardevol is voor de volwassene en ook voor de eventuele kinderen. Als een hond of poes wegvalt, dan is er een grote leegte en gelukkig mag het gemis nu ook benoemd worden. Er wordt over de lege plek gesproken en het dier krijgt een waardig afscheid.

“Als een klein hoopje ellende lag ze in haar mandje en wanneer ik haar riep kreeg ze het niet meer voor elkaar om naar me toe te komen. Ik zuchtte diep en met een zwaar gemoed liep ik naar haar toe. Onze mooie witte poes, keek me met haar prachtige groene ogen aan. Ze zou het niet meer lang volhouden. Ondanks mijn goede zorgen en de behandeling van de dierenarts, was het niet gelukt, om haar beter te laten worden. Ik ging bij haar zitten en aaide haar over haar koppie en een immens triest gevoel maakte zich van mij meester. Mijn gedachten gingen terug naar de vele heerlijke momenten, die ik met haar had gedeeld. Ze was de grootste vriendin van mijn dochter, ze deelden lief en leed. Wanneer mijn kind op bed lag, dan lag Witje ernaast. Wanneer ze even naar buiten kon, dan liep Witje aan haar zijde. Het waren echte kameraadjes. We hadden Witje zelf opgevoed met de fles, omdat haar moeder onder de auto was gekomen en de band, die hierdoor ontstaan was, was heel speciaal. Nu lag ze hier en spinde met haar laatste kracht en hield haar kop nog even tegen mijn hand. Ik fluisterde zacht, dat ze mocht gaan wanneer het niet meer ging. Ze zou vast en zeker opgewacht worden door een heel speciaal engeltje, die haar Witje al veel te lang had moeten missen. Nog één keer een blik en toen sliep mijn lieve prachtige kat voor altijd in.
Mijn hart sloeg een keertje extra en mijn tranen liepen over de wangen. Lieve Witje, dank je wel, voor alles wat je voor ons en mijn meisje hebt betekend. Je was een echte vriendin!”

Kattenpoot Steen TroostgeschenkWe mochten verdrietig zijn en we hebben Witje in een mooi kistje gelegd. We kregen zelfs een paar kaartjes met een paar troostende woorden. Het deed goed.
Witje blijft voor altijd een bijzonder plekje innemen in mijn hart.

 

Is dit herkenbaar voor iemand in je omgeving? Wil je iemand graag ondersteunen? Dan zijn dit geschenkjes die je wellicht kunt geven. (zie foto’s)

 

Write a comment