Goede voornemens voor 2018

Het is 2018 en de eerste week ben ik met enthousiasme aangegaan. De tijd blijft voor mij van grote waarde en het bezorgt me weer heel wat hoofdbrekens. Want ik wil niet dat de tijd zo snel voorbij gaat, ik probeer niet op de tijd te letten, maar dat helpt niet echt. Het is duidelijk, dat ik van elk moment bewust moet zijn en dat ik geen dag zomaar voorbij mag laten gaan.
Voornemens voor dit jaar heb ik niet.. Ik ben misschien enkele kilo’s te zwaar, maar dat vind ik prima. Ik zou misschien weer wat meer moeten sporten, maar ik wil domweg lui kunnen zijn. Misschien zou het niet verkeerd zijn om eens wat later naar bed te gaan, maar ik vind het heerlijk om warm onder de dekens te liggen en nog wat te dromen terwijl ik waak. Want volgens mij, zijn voornemens .. eisen die de buitenwereld ons oplegt. Diëten, stoppen met roken, meer sporten, slanker, jonger, gezonder leven etc etc.. We laten ons dat door anderen opspelden.  Natuurlijk weten we drommels goed, dat roken slecht is en overgewicht idem dito.. maar wanneer we er zelf niet achter staan, dan lukt het niet. Daarom worden die voornemens ook nooit een echt succes…. Pas wanneer je overtuigd JA zegt, tegen een verandering ( want dat is een voornemen echt wel).. dan pas zul je erin slagen om je dagelijkse leven aan te passen. Dan laat je de sigaret liggen en de chocolade komt niet meer in huis.
En als we dan ook nog eens tijd hadden om daar heel bewust mee aan de slag te gaan, dan bestonden er geen goede voornemens.. Het woord zou dan uit het Groene Boekje geschrapt kunnen worden

Maar ach dan word het begin van een nieuw jaar ook wel een beetje saai hè?

( De engel van schijn en werkelijkheid zal je hierbij ook kunnen ondersteunen. Zijn affirmatie: “Ik laat mijn illusies vallen en zie de de werkelijkheid onder ogen”. De engel helpt je mee om de maskers af te leggen en ook door de maskers van je omgeving te kijken. Je laat je niet meer imponeren door de begoocheling van menige schijnwereld en loopt niet meer achter dingen aan, die hun zin alleen aan het uiterlijke verlenen )

De engel die je helpt om maskers te doorzien

 

Write a comment