Een wereld van Liefde

GD141014 Er is zoveel ellende
Er is zoveel ellende Gedicht Troostgeschenk ~ Klik op het gedicht om het te lezen of te bestellen

Weer wordt ons land opgeschrikt door een moord gepleegd op en door een tiener. Vermoedelijk gaat het hier om pestgedrag en een uiteindelijke reactie. Ik open Facebook en daar knallen mij schreeuwende woorden om de oren over een minister van volksgezondheid uit België. De mevrouw is vrij stevig en wordt dus door iedereen neergesabeld. Ik kijk daarna tv en ik word overspoeld door strijd en oorlog…

Wat is er met de wereld aan de hand? Hebben wij geen gevoel meer? Leven wij alleen maar uit het verstand en kunnen wij doen wat we willen, zeggen wat we willen, zonder consequenties te zien? Hebben wij geen inlevingsvermogen meer? Wat is er met ons aan de hand?

Dan hoor ik weer een keer het liedje van John Lennon… ‘Imagine’… Ik ben ook zo’n dromer. Ik geloof toch dat de mens een wezen van liefde is. Ik blijf vertrouwen op een ommekeer en dat er steeds meer mensen op weg gaan in vrede en samenzijn. Liefde overwint alles.
Dan wordt het nu wel een keertje tijd om die Liefde de ruimte te geven.
Liefde is vertrouwen. Liefde geeft geen enkele ruimte aan angst, haat of agressie.

Kom we gaan op weg! Het is nu echt de hoogste tijd! Wie met mij mee wil, begin vandaag… Laat je hart spreken. Open jouw ogen en zie de ander met een blik van herkenning en compassie.

Ik neem het hartje in mijn handen. Ik lees woorden, die bodem aan de liefde geeft. Ik kijk wat vrede toont. Ik luister naar muziek die mij ontspant. Ik voel wat liefde mij zal brengen.

PHP101
Hartje hangertje Love ~ Klik om het te bestellen voor jezelf of voor iemand anders

Comments 2

  1. 15 oktober 2014

    Het proberen is al een hele stap, Zussie! En dat is wat we met z’n allen moeten gaan doen. Proberen en dan ontdekken, dat het lukt!!

  2. 14 oktober 2014

    Ja zussie we leven momenteel in een vreselijke wereld, zo erg heb ik nog niet eerder mee gemaakt. Ik ben bang dat het ook niet makkelijk in de goede richting te leiden is. Toch is wat jij voorsteld het proberen waard. Hoewel het moeilijk is, wil ik proberen jou voorbeeld te volgen. Al heb ik er, denk ik, wel een beetje hulp bij nodig.

    Liefs Marietje.

Write a comment