De weg naar binnen

GD141021 Als ik je zou vragen
Als ik je zou vragen Gedicht Troostgeschenk ~ Klik op de foto om het gedicht te lezen en /of te bestellen.

We willen een wereld van vrede. We willen dat ons land weer welvarend wordt. We willen geen stapje terug maken en we weten precies wat een ander daarvoor moet doen of laten.
We willen weten wat de toekomst ons brengt en het liefste hebben we dat zwart op wit. De komende tijd moet goed verzorgd zijn en de financiële middelen moeten meer dan toereikend zijn. Als ik deze woorden zo lees, hebben wij een maakbaar leven, waarin alles vastgelegd is en waarin we ons comfortabel en veilig voelen.
Ergens begint het bij mij dan te knagen. Er komt een kriebel in mijn buik en een beklemmend gevoel om mijn hart. Is dit leven of is dit een bestaan? Is dit vrijheid of veiligheid? Is dit het verstand of het gevoel en wat vind ik het belangrijkste?
Ik hou niet van wegen die door anderen al plat getrapt zijn. Ik hou niet van opgelegde principes waar ik niet achter kan staan. Ik heb een afkeer van klakkeloos een mening overnemen en ik wil al helemaal niet in een hokje worden gedrukt.

Ik geniet van mijn vrijheid! Ik volg mijn vreedzame weg die ik vooral naar binnen afleg. Daar vind ik mijn liefde, maar ook mijn blokkades. Ik ontdek er mijn talenten, maar ook mijn angsten. Ik kan het licht vinden, maar ook de donkere stukjes. Het is een prachtig pad, waar ik mezelf terug mag vinden. Ieder mens heeft zo’n route te lopen en samen kunnen wij die in liefde vinden… want door de liefde is alles één.

Een hartje met een tekst die me steeds weer herinnert aan de boodschap van de mens. Leef waardoor je gelukkig wordt. Geniet van elk moment. Ontdek je talenten en volg je hart. Laat je niet tegenhouden door meningen van anderen, maar straal je eigen licht!!

PW74Tiny-Hearts-Refill-PW74
Tiny Hearts hartjes ~ Klik op de foto om naar het product te gaan en /of het te bestellen

 

 

Write a comment