In de stilte

Ik heb het gevoel dat de mensheid twee kanten op gaat. Er ontstaat een tweedeling. Aan de ene kant een groep die in deze snelle wereld door blijft rennen en de ‘macht’ van het geld volgt. Aan de andere kant groeit er een groep waar mensen zich herkennen en ontmoeten, die naar het hart terug willen. Het hart dat de liefde voelbaar maakt en niet het verstand, dat steeds maar meer wil ten koste van alles en iedereen. Het hart dat wijsheid draagt en niet de wetenschap van de bewezen feiten. Het hart dat stilte biedt en tevredenheid en niet de wedloop met meer, meer en nog eens meer.

Als ik die opdeling dan bekijk, merk ik ook dat ik in één van die twee kampen plaats heb genomen. Ik heb een keuze gemaakt om voor de liefde te gaan. Ik wil mijn hart volgen en tevreden zijn met alles wat er op mijn pad komt. “Alles is goed”. Het leven komt zoals het komt. Dan is er stilte in mij, die me leidt met een rotsvast vertrouwen naar licht en liefde.

Ik trek me terug

Write a comment