De liefde

Weer is ons land aangeslagen. Weer delen we en masse berichtjes en tonen wij ons medeleven. Maar net zo hard wijzen we naar onze regering, naar Rutte, naar de leiders en we willen gerechtigheid. Het liefst willen we met elkaar naar de Oekraïne vertrekken, om eens even duidelijk te maken, dat ze te ver zijn gegaan… Maar als je nog een paar stappen verder zet, zie je dan niet over de gehele wereld datzelfde geweld. In India waar meisjes verkracht worden en opgehangen aan een boom. In Syrië, waar miljoenen mensen op de vlucht zijn voor de strijdende partijen. In Brazilië waar nietsontziend hele woonwijken zijn weggevaagd. In de USA waar met zekere regelmaat iemand met een geweer in de rondte schiet. In Afrika waar hele groepen mensen afgeslacht worden. Kunnen wij niet stellen dat er iets chronisch fout is met de mensheid. Is de enige manier van omgaan met elkaar nog in geweld uit te drukken?

Ik leef in Nederland en eigenlijk is het er redelijk veilig, maar het geweld is hier niet zo duidelijk zichtbaar. We zijn er namelijk aan gewend geraakt. Verbaal geweld, computer geweld wordt als normaal aanvaard..

Ik vraag me heel voorzichtig af. WAAR IS DE LIEFDE!!!!

Ik ben een dromer en altijd al geweest en ik ben er beu van. IK BEN HET ZAT!!! Ik wil nog meer liefde geven en delen. Ik wil de ander omhelzen met een liefdevolle knuffel. Ik wil groeten en een glimlach bieden en als het nodig is, zet ik de deur open om even aandachtig naar een verhaal te luisteren.
Als ik vrede wil, zal ik bij mezelf moeten beginnen. Niet langer wijzen naar een minister, een overheid of een andere machtsinstelling … Nee .. bij mezelf en ik hoop dat jij dat ook gaat doen! Zullen wij samen op pad gaan.

Ik zie jou ♥

Ik sta op voor de liefde

 

Comments 7

 1. aly
  22 juli 2014

  Ik ben het helemaal met je eens, als we geloven in eenheid, en we weten dat we deze wereld met ons allen hebben gecre-eerd, weliswaar onwetend, maar dan is het NU zeker tijd om op te houden naar elkaar te wijzen….. angst, onliefde en afgescheiden-zijn achter ons laten…… er is geen zij en wij meer…… er is alleen wij, met ons allen: De mensheid, die willen leven in licht, liefde en vrede…… in Harmonie met alle culturen…. <3

  1. 23 juli 2014

   Geweldig Aly.. we zijn samen één en daar zullen we naar gaan leven♥

 2. g westerink
  21 juli 2014

  Ben het helemaal met deze woorden eens en het komt steeds dichterbij

  1. 22 juli 2014

   De liefde komt steeds dichterbij… er zijn zoveel mensen die dit geweld niet meer willen ♥

 3. 21 juli 2014

  we zaten laatst de film Noach te kijken.Toen was het eigenlijk niks anders dan nu. De mensheid is altijd egoistisch op zoek naar eigen geluk, macht en rijkdom.
  We staan niet stil bij de gevolgen, maar willen meer en altijd gerechtigheid, op welke manier dan ook.
  Ik word er heel erg verdrietig van, omdat ik deze gevoelens niet ken. Ik ontvang, maar geef nog veel liever. Warmte, liefde en aandacht. Ik wil een lach op een ander zijn gezicht. Ik wil dat we samen door een deur kunnen, ongeacht wie we zijn.
  Wat er helaas nu gebeurd is is heel akelig en triest, maar we doen er niks meer aan behalve hopen dat we ervan leren.
  De mensen die in het vliegtuig zaten gingen voor de liefde op vakantie. De liefde voor elkaar!

  1. annie
   21 juli 2014

   Klopt Karin helemaal
   Ik sluit me bij de vorige schrijvers aan
   Soms heb ik wel me twijfel/naïviteit
   Als wij geen defensie meer hebben walst iedereen dan over ons heen?
   Vroeger kreeg onze zoon geenspeelgoed geweer om te spelen
   Hij maakte er zelf met zijn neefje een van hout en een spijker
   Hij was 4 jaar oud
   Zit het dan in de mensheid?
   Twijfel bij mij zelf
   Ik probeer zoveel mogelijk liefde te geven en ontvangen door wat in het gedicht staat, maar ik(wij )zijn mensen
   Bedankt voor je mooie gedicht Karin
   Een liefdevolle groet Annie

  2. 22 juli 2014

   Inderdaad Sandarijn en samen zullen wij deze liefde ook weer voelen en delen. Niet de wraak, haat of wat dan ook, maar de liefde en de vrijheid en de vrede.

Write a comment