De lach

Vandaag werd ik weer gewekt door het mobieltje van zoonlief. Hij moet om half 8 beginnen, dus lekker op tijd uit bed. Ontbijtje, badderen en aan de slag. Nog eventjes mijn haren doen en een dagcrème op mijn gezicht. Ik kijk naar mezelf. Alweer één rimpeltje erbij. Het zal niet meer lang duren dan wordt het helemaal tijd voor een Anti-aging behandeling. Ik tuit mijn lippen, frons mijn wenkbrauwen, maak een dikke onderkin en daar ontstaat het! Zomaar uit het niets begin ik hard naar mezelf te lachen. Mijn ogen stralen, mijn mond maakt een prachtige curve en mijn tanden komen enthousiast te voorschijn. Een lach, daar kan geen enkel middel tegenop.
Ik loop namelijk elke dag naar de brievenbus, een paar honderd meter bij mijn thuisfront vandaan. Tijdens deze dagelijkse wandeling kom ik mensen tegen van allerlei pluimage. Wanneer ze dichtbij komen, groet ik en kijk hen in de ogen. Het vreemde is, dat de helft bijna schrikt van een  ’Goedendag’ en de andere helft mij ondertussen kent en terug groet.  De mensen die groeten, stralen en sturen een glimlach de wereld in en op dat moment is diegene veel jonger geworden. Als ik lach voel ik me lichter en er kriebelt een gevoel vanuit je buik omhoog. Probeer het maar eens en je zult zien, dat je geen zalfje, pilletje of poedertje nodig hebt om je jong te blijven voelen.

Comment 1

 1. Marietje Ambergen - Anbergen
  14 september 2012

  Karin ,

  Ik geloof dat je voor een deel gelijk hebt . Inderdaad als je lacht stralen je ogen en lijk je daardoor jonger .Ik geloof ook dat je je daardoor wat jonger en ook wel gelukkiger voelt , maar als je ouder wordt komen onherroepelijk de rimpels en wallen en je kunt nog zo vrolijk proberen te kijken , het verval hou je niet tegen .En als je al niet tot de optimistische mensen behoordt , kan dat toch echt wel eens depresieve momenten opleveren . En natuurlijk helpen al die zalfjes enz de cosmetische industrie het best .Maar je weet net als ik , dat het verstand en het gevoel niet op één lijn zitten .
  Toch heb ik van jou , in plaats van jij van mij , veel geleerd wat betreft verstand en gevoelens . Jij bent zoveel wijzer .

  Dank je zusje ,

  Marietje .

Write a comment