De kracht van FOUT

De kracht van FOUT

1 + 1 = 2

2 + 3 = 5

8 – 2 = 6

4 – 3 = 2

3 + 6 = 9

Wat valt je op?

Er is 1 antwoord niet juist. Oftewel fout. Ons verstand is zo ingesteld, dat het meteen de fouten registreert en op de harde schijf vastlegt.
In het leven werkt dat steeds maar door. Wanneer je ergens komt waar het gezellig is en je maakt een bepaalde opmerking, die niet wordt begrepen, dan zal je dat later altijd herinneren. Wanneer je een optreden hebt en je weet de tekst niet meer, dan zal je dat voorval nooit vergeten. En het vervelendste van is, dat ons verstand ons,  altijd zal blijven wijzen op de mankementen die het ziet. Het zal je met fluweelzachte stem vertellen, dat je haar niet goed zit of dat je best een kilootje minder zou mogen wegen. Het verstand overheerst het gevoel. Het verstand komt namelijk altijd met keihard bewijs en onomstootbare feiten, waar het gevoel niet tegenop kan. Fout is het eerste wat genoteerd staat. Fout is eigenlijk behoorlijk negatief en hierdoor wordt de mens helaas vaak negatief beïnvloed in z’n mening.

Mocht je ontdekken, dat je de negativiteit kwijt wilt, dan moet je daar heel veel moeite voor doen. De automatische piloot spreekt namelijk voor z’n beurt en oordeelt zonder geweten. Daar moet je heel alert op zijn en bewust van wezen.  Als je dus de volgende keer in de spiegel kijkt, zwaai dan naar jezelf en wees trots op wie je bent. Je bent uniek en speciaal. Je hoeft niet aan eisen te voldoen, die het verstand je oplegt. Juist niet, want je gevoel houdt van je, met alles erop en eraan! Want je legt je leven af met wie en wat je bent en er is niets en niemand die het recht heeft je af te kraken omdat je misschien niet aan een plaatje voldoet!

Goed en Fout?

Jantje moest eens sommen maken
Hij beantwoordde ze één voor één
Natuurlijk hoopte hij dat de uitkomst
Helemaal perfect zou zijn

“Kom eens, Jantje” sprak de juf
“Je begrijpt het blijkbaar nog steeds niet
Als ik hier naar jouw blaadje kijk
Kan ik nog rode strepen zien

Van de 10 gemaakte sommen
Heb je er nog een aantal fout
Meer je best doen lieve jongen
Zodat je de aansluiting behoudt”

Zo stapte Jantje door het leven
Fouten maken mocht hij niet
Hij bleef altijd op z’n hoede
alsof z’n Juf steeds naast hem liep

“Ik let te veel op mijn ‘fouten’
Ik zie niet meer wat wel goed is
Hierdoor durf ik niets te doen
Is het positieve weg gewist

Juf je mag mij gaan verlaten
Ik ga mijn toekomst tegemoet
Want weet je van die gemaakte sommen
Waren er ook een aantal GOED!!”

Karin

Write a comment