De decembermaand

GD141208 Waar vorig jaar de kerstboom stond
Waar vorig jaar de kerstboom stond Gedicht Troostgeschenk

Iedereen is gezellig bezig. De Sinterklaasversieringen worden weer verwijderd om geruisloos over te gaan in het glorievolle kerstfeest. Lichtjes overal, de kerstbomen worden versierd en we worden overladen door kerstideeën.  Wat zullen we koken, wat zullen we gaan geven, wat gaan we delen en hoe zullen wij ons kleden…? Alles wordt ons voorgedaan en wij volgen graag.

Maar wat doen we voor degene die geen vrolijk kerstfeest meer kan vieren. Ik zie geen enkele reclamefolder met lieve woorden voor de mens die met leegte te maken heeft. De grote schreeuwende massa, wil vooral verkoop omdat het Kerstmis is.

Als ik een beetje verder kijk en stil word, ontdek ik een stroom van mensen, die wèl een handreiking biedt aan de achterblijvers van een overleden kind. Kijk maar eens op de website van Wereldlichtjesdag. Ik kom toch afbeeldingen tegen die medeleven uitspreken en daar word ik zo blij van. Laten we niet alleen aan de gezelligheid denken, maar ook aan de pijn die extra voelbaar is en laten we daar een extra liefdevol woord laten klinken. Dan is Kerstmis het feest van verbondenheid en aandacht voor elkaar, in voor- en tegenspoed!

Klik hier om het gedicht van vandaag op een kaart te bestellen.

PT141
In loving Memory – Klik hier om het muntje te bestellen

Write a comment