Coaching

Dit is een andere nieuwsbrief, dan jullie van ons gewend zijn. Na 18 jaren, elke week, over het rouwproces geschreven te hebben, aangevuld met gedichten en Troostgeschenkjes, wil ik jullie op de hoogte brengen van het feit, dat wij ook Troost Coaching gesprekken aanbieden. Sinds enkele maanden is dat via de site te boeken, maar ik wil jullie graag vertellen, wat dit precies inhoudt.

Wanneer je Troost Coaching aanvraagt, ga ik met jou in gesprek en luister naar jouw verhaal. Jouw levensverhaal en jouw levenssituatie krijgen de ruimte om er te mogen zijn. Iedere mens gaat namelijk op zijn eigen unieke manier om met het pad, dat leven heet. Als Troostcoach ga ik je begeleiden en ondersteunen om verlies in te weven op een manier, die bij jou past. Het weven is een proces, waar je valt en weer opstaat, waar je krachtig bent en soms niet. Het is een weg, die opnieuw gevonden mag worden. Ik hoop dat je na zo’n Troost Coaching gesprek, weer een stukje meer verweven hebt of jij weer houvast zult mogen ervaren.

Ik ben, Karin Anbergen, één van de oprichtsters van Troostgeschenk. In 2002 zijn we gestart met onze webshop, die gevuld is met Troostgeschenken. Troost is van grote waarde, na verlies. Verlies op alle vlak, maar vooral verlies van een dierbare. Troost is de hand op een schouder, het begrip en het luisterende oor. Troostend is het om te ervaren, dat iemand aan je denkt, met een gedenkdag of tijdens de feestdagen of op een doordeweekse dag. We hebben in deze afgelopen jaren, vele berichtjes terug mogen ontvangen, met woorden van dank en blijdschap, dat een Troostgeschenk zoveel gevoel over kon brengen. Met troost geven, heel je de ander.
Mijn verhaal is ondertussen een bekend verhaal. Het verlies van mijn kind, dat me aanzette om, samen met Elles, Troostgeschenk op te zetten. Elke week beschrijf ik de weg, die ik ben gegaan. Elke week voeg ik een nieuwe stap toe, soms kijk ik nog terug en soms ben ik weer een keer gestruikeld om de pijn nogmaals te voelen. Mijn weg werd echter steeds duidelijker en ook werd ik steeds meer naar verdere ontwikkeling getrokken. Ik ging studies volgen en mezelf uitdagen om te zien, wat er allemaal nog meer te ervaren was. Ik kwam op het punt, dat ik ook gesprekken kon voeren over troost. Hele gesprekken, over verlies, over pijn, over terugval, over onbegrip, over verder gaan, kwamen bij mij binnen via mail. Van het één kwam het ander en na enkele jaren, op kleine schaal te hebben gewerkt, ben ik nu klaar om het uit te gaan dragen. Ik ben Troost Coach, eigenlijk altijd al geweest, in de vorm van de Troostgeschenken, de gedichten en blogs. Vanaf nu ook door middel van Troostgesprekken.

Als je vastgelopen bent in jouw weefproces of wanneer je het pad even niet meer helder hebt en je een helpende hand nodig hebt, dan kun je bij Troostgeschenk nu ook ondersteuning vinden door middel van een Troost Coaching gesprek. Woon je niet in de buurt, deze gesprekken kunnen ook heel goed via de telefoon gegeven worden.

Write a comment