Chaos

GD141110 In een wereld van chaos
In een wereld van chaos Gedicht Troostgeschenk

Ik heb het gevoel dat het in de wereld stormt en waait en dat er veel dreiging is. Als ik om me heen kijk, zijn er veel mensen ziek. In gesprekken komt telkens weer naar voren dat de maatschappij zo hard wordt en dat er voor de mens nog maar weinig aandacht over is. De zorg verloedert en wat we ook proberen, we zitten in één of andere klem gevangen. De angst is bijna tastbaar. Je zou hem zo bij de keel kunnen grijpen of een schop willen geven.

In deze orkaan van emoties merk ik, dat ik stilte kan vinden. Wanneer ik rustig ga zitten en mijn ogen dicht doe en dan bij mezelf ga voelen, merk ik dat ik mijn gedachten stil kan zetten en de zachte wind die dan waait, is er één van vertrouwen en standvastigheid. Fluisterend stil komt de liefde in mij omhoog. Ik schrijf al jaren, dat ik geen journaal meer kijk, geen krant meer lees en alleen nog berichten tot mij neem, die doorweven zijn van positiviteit. Op deze manier kan ik zelf positief blijven en niet met de chaos ten onder gaan.

Probeer het eens een keertje. Volg eens een tijdlang je hart en niet de media. Laat eens een poosje de tv uit en doe een spelletje of lees een mooi boek. Pak de dag op een andere manier aan en sla eens een weggetje in, dat je anders nooit zou nemen… Ontdek het mooie dat binnen handbereik is. De wereld zal er liefdevoller door worden!!

 

Rustgevende muziek. Het neemt je mee, naar een wereld van stilte en overgave.

PMCD0067
Natural Sounds CD – Klik op de foto voor meer info en /of om de CD te bestellen

Write a comment