Alles heeft zijn reden

Zou het kunnen zijn, dat het leven niet zomaar een aaneenschakeling van dagen is? Zou het kunnen zijn, dat er een groot plan bestaat, waar wij als mens een rol in vervullen? Een hele belangrijke rol, weliswaar. Zou het kunnen zijn, dat er een afspraak gemaakt is en dat je deze afspraak in het aardse leven met liefde nakomt?
Als dat zo is, langzaam maar zeker dringt dit tot mij door, dan heeft de dood dus een reden. Dan heeft ziekte een reden. Dan is een ongeluk geen toeval of pech. Dan is elk leven van tevoren, op een bijzondere manier al bepaald en helaas dus ook het niet verder leven van zoveel mensen.
Ik weet dat ik me hier op zeer glad ijs begeef en weet ook, dat ik nu reacties zal krijgen… Het is behoorlijk lastig en heftig om deze gedachten toe te laten. We willen namelijk een verklaring voor alles en dan het liefst om uitgelegd te krijgen, dat er ergens een andere afloop mogelijk zou zijn geweest. Dat we invloed hadden kunnen hebben en dat daardoor iemand niet ziek zou zijn geworden of dat het ongeluk niet plaats zou hebben gevonden.

Elke grote gebeurtenis, die ons overkomt is een leermoment. De grote vraag is telkens weer: ”Hoe ga ik hier mee om?”. Er zijn altijd keuzes te maken. Je kunt het noodlot op je schouders dragen en meeslepen. In elke nieuwe stap voel je het gewicht en benoem je het gewicht en verliest energie en vreugde voor de nieuwe dag.
Je kunt ook de keuze maken om het noodlot te bezien en proberen het in te weven, het als een deel van jezelf te laten worden. In dit proces ontvang je kracht en vertrouwen om het aan te kunnen. Welke keuze je ook maakt, besef dat er altijd steun en hulp aanwezig is. Ondersteuning om te ontdekken dat je krachtiger bent dan je ooit had kunnen vermoeden. We zijn echter vergeten dat we deze begeleiding kunnen aanvragen van een niet geziene wereld. Deze wereld is, al vanaf het begin, op de hoogte van jouw plan en van de door jou gemaakte afspraken. Jij wilde in het leven op aarde ervaringen opdoen en voelen hoe het is om mens te zijn en daar word je bij geholpen.

Niets is zonder reden, dus de dood is nooit voor niets geweest of toevallig aan komen waaien. De dood is het einde van het leven op aarde. De dood is het einde van de tijd die beschikbaar en afgesproken was.
Aan ons het inzicht om met liefde ons aandeel van de afspraak te accepteren. Ik zeg hiermee niet, dat het eenvoudig is of simpel. Het is geen ervaring, die binnen een bepaalde tijd afgewerkt zal zijn…
Het is een levensplan, dat ook een leven lang duren kan.

Weet jij welke les, jij op je genomen hebt?

Is dit herkenbaar voor iemand in je omgeving? Wil je iemand graag ondersteunen? Dan zijn dit producten die je wellicht kunt geven of op kunt laten sturen:

Write a comment